Multikopterit.net keskusteluforum

Multikoptereiden käyttö maataloudessa

Aloittaja SusiQQ, helmikuu 19, 2017, 05:36:25 IP

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

SusiQQ

Teen opinnäytetyötä Hämeen Ammattikorkeakoulussa aiheenani "Multikopterit apuna täsmäviljelyssä". Tavoitteena on laatia selvitys multikopterien yleisyydestä maatalouskäytössä ja samalla tietopaketti viljelijöille, joille kopteriteknolgia on vielä vierasta.

Julkisuudessa olen törmännyt lähinnä erilaisten tutkimushankkeiden datantuottamistarkoituksessa suorittamiin kuvauslentoihin (esim. OPAL Life -hanke, http://www.opal.fi/; HYPE TKI -hanke, http://www.oamk.fi/fi/tutkimus-ja-kehitys/hankkeet/hype/). Näissä tutkimuslennoissa kopteri on ollut varustettuna korkearesoluutioisen järjestelmäkameran lisäksi esim. väärävärikameralla tai hyperspektrikameralla, joiden uskon olevan tavallisen maatalousyrittäjän kukkarolle vielä liian kalliita hankkia.

Minua kiinnostaakin, miten yleisesti viljelijät ovat hankkineet kaupallisia koptereita (Phantom jne.) tai jopa maa- ja metsätalouden sovelluksiin tarkoitettuja koptereita (esim. GeoDrone)? Onko tällä foorumilla henkilöitä, jotka tuntevat koptereita hankkineita viljelijöitä tai ovat kenties käyneet kuvaamassa peltoja tms.? Markkinointitarkoituksessa still- ja videokuvaa on kuvattu jo paljonkin, mutta onko kopterien tuottamaa kuvamateriaalia hyödynnetty ns. täsmäviljelyn suunnittelussa? Ilmasta käsin kaukokartoittamalla pellosta nähdään aivan eri asioita kuin pientareelta. Peltomaan ominaisuuksissa on paikkakohtaista vaihtelua, mikä yhdessä vesitalouden ja lannoituksen kanssa aiheuttaa kasvustoihin korkeamman ja matalamman satotason alueita. Ilmasta käsin otettujen kuvien perusteella viljelijä pyrkii löytämään pellon ongelmat ja ratkaisemaan ne, jotta pelto tuottaisi parempaa satoa.

Mikäli haluat auttaa tutkimuksen eteenpäin viemisessä muutoin, kuin kirjoittamalla tällä palstalla, ota yhteyttä: riikka.susi@student.hamk.fi tai Facebook: Riikka Susi