Multikopterit.net keskusteluforum

Taranis Radio : linkkejä aloittelijalle

Aloittaja rotomoto, kesäkuu 22, 2014, 12:00:08 AP

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 20 Vieraat katselee tätä aihetta.

Samppa

#195
Lainaus käyttäjältä: Jufee - tammikuu 09, 2016, 02:19:56 IP
Mä taas oon luullut että ihan parhaimmistoa tuo ohjain  :o

On se muuten ominaisuuksiltaan. Mutta paappa googleen vaikka "Taranis range issue" tms., niin huomaat että näitä vastaavia ongelmia on muillakin. Sillä en itsekään ole vielä takuuseen tätä pukannut, kun epäilen että surkealaatuinen signaali on Taraniksen vakio-ominaisuus.

Aika jännä sinällään että jos pysyy siinä alle 200m säteellä, niin pienet ja isommatkaan esteet ei tunnu  tuota niinkään hetkauttavan. Mutta taas täysin avomaastossa alkaa 300m olla liian paha etäisyys.

proffa84

Ihan ekana mietin et miten antenni on mankassa? suorana vai sivuttain?

Kyllä taraniksella kantama on yli kilometri, mutta omaa mankkaa oo vielä  ku muutaman kymmenen metrin päähän kokeillu.

Samppa

Nyt oli suorana, mutta käytetty myös sivuttain. Sitä en muista kummin oli edellisessä totaali signaalilossissa. Kumpi lie sitten parempi? Quadissa on antennit keulassa nippusidevirityksellä kuten tuntosarvet (90 asteen kulmassa toisiinsa). Tuossa kun signaali katosi oli keula lähes itseeni päin.

Voi olla että nämä X- sarjan vastarit on ongelmallisempia kuin esim. D-sarjalaiset

Nurffe

Lainaus käyttäjältä: Samppa - tammikuu 09, 2016, 02:15:37 IP
Täytyy kyllä todeta että on tämä Taraniksen kantama jostain vitsin ja surkean välimaastosta. Kävin kokeeksi pätkän verran jäällä lentämässä. Kun olin ehkä n. 300m etäisyydellä, niin tuli varoitus heti kerrasta kriittisestä signaalista. Käännyin heti takaisin ja panin vivusta radion lukemaan signaalin voimakkuutta ääneen. Se olikin n. 60 paikkeilla siinä kun takaisin päin lähdin tulemaan, huokasin jo hieman. Vaan eipä mitään, jossain 200m kohdilla radio huikkasi että "telemetry lost" ja siitähän se tuli tonttiin koko vehjes. Näkymä minun ja quadin välillä oli täysin vapaa ja lensin suht korkeallakin.

Videolinkki (25mw) säilyi koko ajan loistavana, jopa siinä vaiheessa kun vehjas oli päällään jäällä.

Onneksi tuossa failsafen alussa on sellainen erikoinen ominaisuus että ensin pysäyttyy potkurit, mutta käyttää niitä hetken aikaa vielä päällä ennen kuin sammuu kokonaan. Siinä kerkesi kiskaista laitteen suoraan ennen kuin tuli jäätikölle. Tuli siis mahalleen alas eikä nokalleen. Siitä pomppasi katolleen. Vaurioina pari potkuria ja vtx:n antenniliitin saattoi vähän kääntyä. Pitäisi jostain saada siihen pigtail. Kun kävelin laitteen luo, niin signaali välissä kävi, mutta katkesi heti uudelleen. Palasi pysyvästi vasta jossain 20m päässä koneesta. Vois muuttaa failsafen siten että pitää kierrokset sellaisena että vehje tulee alas, mutta hieman rauhallisemmin.

Mutta mitähän tämän Taraniksen kanssa tekis... Ostettu elokuussa EuroRC:ltä. Vastaavia ongelmia ollut toisinaan aiemminkin. Kerran aikaisemmin tosin vain heittänyt samalla tapaa lennosta signaalin kokonaan poikki (silloin styroksilennokissa X8R vastarilla n.150m etäisyydellä). Lueskelin netistä että X8R ei ole mikään oikea diversiteettivastari, vaan vertailee ilmeisesti vain kumman antennin kautta saa vahvemman signaalin ja käyttää sitten sitä. Tuossa antenninvaihdossa ilmeisesti voi tulla näitä totaalipätköksiä. Voikohan näiden X4R-SB vastareiden kanssa olla samaa? Jos tekee range- testin niin siinä pelaa mielestäni ihan ok. n. 50m päässä on vielä signaali n. 50 luokkaa. Ongelmana on se kun se saattaa käytännössä heittää nollaan vaikka tuolta 60 tasolta.

Miten muilla kantamat? Itse en taida enää uskaltaa Taraniksella lentää yli 200m päähän itsestäni. Pitää käyttää vanhaa kunnon 35MHz Graupneria vielä noissa isommissa lennokeissa, kun se on ainakin idioottivarma ja vakaa. Quadeihin ei taida viitsiä 35MHz systeemejä enää laittaa. Auttaiskohan jonkinlainen antennipäivitys?

Alla video tuosta kun signaali katkeaa.

Itse näyn videolla alla olevan kuvan paikassa


https://dl.dropboxusercontent.com/u/1669036/RC/Taranis_sucks.mp4

Kuulostaa siltä että joko radio tai vastari on rikki. Tai sitten olet kunnostautunut antennien sijoittamisessa mahdollisimman epäoptimaalisesti

Suomeksi sanottuna ei ole normaalia. Kannattanee lähteä testailemaan ihan maatesteillä parilla eri vastarilla ja etsiä syypää ongelmaan

proffa84

Lainaus käyttäjältä: Samppa - tammikuu 09, 2016, 02:35:20 IP
Nyt oli suorana, mutta käytetty myös sivuttain. Sitä en muista kummin oli edellisessä totaali signaalilossissa. Kumpi lie sitten parempi? Quadissa on antennit keulassa nippusidevirityksellä kuten tuntosarvet (90 asteen kulmassa toisiinsa). Tuossa kun signaali katosi oli keula lähes itseeni päin.

Voi olla että nämä X- sarjan vastarit on ongelmallisempia kuin esim. D-sarjalaiset

Kyllä se niin on, että antennin kärjen suunnassa on huonoin sinknaali(tai tyvessä vielä huonompi  ;D ). Antenni säteilee kuitenkin donitsin muodossa sivuille. Mul on kyl antenni aina ollu sivulle(ei pystyssä, 9x:ssä ja nyt taraniksessa) niin koskaan ollu kantaman kanssa ongelmaa.

Japala

#200
Itsellä oli kantamaongelmaa juurikin noin, että yli ~300 metrin ei viitsinyt lähteä vetämään, kun nainen mankassa alkoi huutamaan niin ikävästi ja kerran pari signaalinkin sitten loppujaan menetti. Onneksi oli yhdelläkin kertaa kone valmiiksi kaarrossa meren päällä mutta en ollut failsafe muistanut laittaa ja se kaarsi takaisin rannanpäälle ja sai uudelleen signaalin. :)

Nyt menee kilometri ja jotain päällekin, kun vaihdoin sen taemman piirilevyn (missä on se sisäinen radiomoduli). Oli jotain 60-70e muistaakseni. Kysessä ei-plussa taranis. Toinen tapa "korjata" olisi käyttää ulkoista modulia siinä modulipaikassa, voisi vähän säästää rahaakin jos ei takuuta siis lelussa enää ole. Antennin asennolla juuri ole merkitystä jos itse lähetinmoduli on susi. Itselläkin ongelma ilmeni vastarista riippumatta. Vaihtoon vain.

Vielä sellainen, että ongelman voi havainnolistaa ihan maassakin rangetestillä. Sellainen 10 askelta meni orginaalilla juuri ja juuri mutta tuolla uudella menee 30+ askelta ja ei ongelmia. Ihan vain siis vinkkinä ettei tarvi koettaa ilmassa noita testailla, kun siellä kaikkee muutakin muuttuvaa sitten mukana.

-J

Samppa

#201
Antenni oli nyt pystyasennossa radiossa, eli kopteriin nähden se oli aikalailla sivuttain. Radio roikkui kaulassa ja oli aika vaaka-asennossa. Eli antenni sojotti itsestäni nähden suoraan eteenpäin. Seisoin laiturilla nokka kohti laiturin reunaa ja kone saapui hieman tuolta etuoikealta, eli antenni oli varmaan viistosti poikittain tulevaan kopuun nähden. Kyllä taidan olla jo samalla kantilla edellisen puhujan kanssa. Taitaa mennä tuo piirilevy vaihtoon, pitää tutkia miten moinen hoituisi..

Sama kantavuusongelma mulla on nyt kaikissa vastareissani (X6R, X4R ja X4R-SB) riippumatta Tx:n antennin asennosta. Sitäkin on tullut kokeiltua monella mallilla. Aiemmin oli aina vaakatasossa radioon nähden. Joskus olin kokeiluissa päättelevinäni että kun jättää radioon nähden pystyyn, niin olisi paras kantama. Millään vastereistani ei normaalisti pääse yli 300m (alkaa tuleen signaaliherjaa).

Tämän takia kaikki isommat polttiskoneeni onkin vielä 35MHz vastareilla varustettuna ja lennätän niitä Graupnerin radiolla. Ei vaan uskalla sellaista ottaa Taraniksella ilmaan, kun tuo 300m etäisyys on turhan pieni + nuo satunnaiset signaalidropit.

Ostettu EuroRC:stä elokuussa 2015 joten kai se takuukin ehkä vielä on.

Se tässä on mielenkiintoista kun mielestäni maassa rangetesti on suht ok. Pitääpä vielä tehdä kokeeksi.

Antenni quadissa on näin (vanha kuva jota käytin toisaalla eri tarkoitukseen, siksi nuo tekstit)

Samppa

#202
Lainaus käyttäjältä: Japala - tammikuu 09, 2016, 02:55:04 IP
Vielä sellainen, että ongelman voi havainnolistaa ihan maassakin rangetestillä. Sellainen 10 askelta meni orginaalilla juuri ja juuri mutta tuolla uudella menee 30+ askelta ja ei ongelmia. Ihan vain siis vinkkinä ettei tarvi koettaa ilmassa noita testailla, kun siellä kaikkee muutakin muuttuvaa sitten mukana.

-J

Se tässä on pieni ongelma, kun tuon rangetestin perusteella ei varmaan mitään ongelmaa olekaan. Juuri tein tuolla 250 quadilla testiä. Riippuen hieman antennin asennosta, niin kantama ennen signaaliherjoja range- testimoodissa on kuitenkin n. 30-50 askelta. Ja ylikin jos optimaalisesti antennia sihtailee. Voisi sanoa että kantama range-test moodissa on liki yhtä hyvä kuin normaalimoodissa 8). Eli range-testissä pääsen mielestäni ihan hyvään tulokseen, mutta oikeassa lennätyksessä signaalivaroitus n. 300m tasolla on enemmän sääntö kuin poikkeus. Vielä veemäisempiä on nuo satunnaisesti tapahtuvat signaalin tippumiset nollaan suht hyvältäkin tasolta.

Testasin myös pienemmällä quadilla jossa oli samaan aikaan vtx päällä. Kantama ennen kuin katkesi kokonaan 60 askelta. Kriittistä signaalia herjasi 50 askeleen kohdalla. Ilman range-test moodia tuossa 60 askeleen päässä signaalitaso on n.50.

Hieman hankala tällainen ongelma... Sillä en aiemmin ole tähän tosissaan alkanut paneutumaan kun tuo range- test antaa ihan hyviä (?) tuloksia. Mutta pakko tässä jotain vikaa on olla kun oikeasti tuo n. 300m etäisyys antaa liki poikkeuksetta ja joka vastarilla herjaa signaalista.

Taidan vielä käydä tekemässä vielä signaalitestin ihan normimoodissa pidemmällä etäisyydellä jossain vaiheessa illan päälle tai huomenna.

Samppa

#203
Kävinpä tekemässä pientä testiä heti ihan normimoodissa kun asia jäi rassaan. Panin 250 quadin sellaisen reilun 0,5m korkuiselle betoniportaalle. Siitä käveleskelin n. 100m päähän jolloin signaali alkoi humppaan erikoisesti. Välissä heitti varoitusta heikosta signaalista, välissä se nousi n. 60 tasolle ja kävipä pariin kertaan nollassakin. Tämä siis n. 100m etäisyydellä avomaastossa. Tosin quadi oli tuossa sen n. 0,5m korkeudella vain maasta ja takana oli isohko halli.

Testailin eri antenniasennoissa. Antenni poikittain toimi parhaiten, mutta silloinkin tahtoi olla tuota signaalitason hyppelyä.

Waxwing

Lainaus käyttäjältä: Samppa - tammikuu 09, 2016, 02:56:50 IP
Antenni oli nyt pystyasennossa radiossa, eli kopteriin nähden se oli aikalailla sivuttain. Radio roikkui kaulassa ja oli aika vaaka-asennossa. Eli antenni sojotti itsestäni nähden suoraan eteenpäin. Seisoin laiturilla nokka kohti laiturin reunaa ja kone saapui hieman tuolta etuoikealta, eli antenni oli varmaan viistosti poikittain tulevaan kopuun nähden. Kyllä taidan olla jo samalla kantilla edellisen puhujan kanssa. Taitaa mennä tuo piirilevy vaihtoon, pitää tutkia miten moinen hoituisi..

Sama kantavuusongelma mulla on nyt kaikissa vastareissani (X8R, X4R ja X4R-SB) riippumatta Tx:n antennin asennosta. Sitäkin on tullut kokeiltua monella mallilla. Aiemmin oli aina vaakatasossa radioon nähden. Joskus olin kokeiluissa päättelevinäni että kun jättää radioon nähden pystyyn, niin olisi paras kantama. Millään vastereistani ei normaalisti pääse yli 300m (alkaa tuleen signaaliherjaa).

Tämän takia kaikki isommat polttiskoneeni onkin vielä 35MHz vastareilla varustettuna ja lennätän niitä Graupnerin radiolla. Ei vaan uskalla sellaista ottaa Taraniksella ilmaan, kun tuo 300m etäisyys on turhan pieni + nuo satunnaiset signaalidropit.

Ostettu EuroRC:stä elokuussa 2015 joten kai se takuukin ehkä vielä on.

Se tässä on mielenkiintoista kun mielestäni maassa rangetesti on suht ok. Pitääpä vielä tehdä kokeeksi.

Antenni quadissa on näin (vanha kuva jota käytin toisaalla eri tarkoitukseen, siksi nuo tekstit)


Uteliaisuudesta kysyn, antennit ovat putkien sisällä, eikö?
Mitä ainetta putket ovat?
Taunu

"Sillä varmuudella, minkä täydellinen tietämättömyys asiasta antaa"

Samppa

#205
Tuo on kutistesukkaa. Sitä ei ole lämmitetty antennien ympärille, vaan pukattu vain paikoilleen. Pääty on puristettu kiinni. Alla on nippuside. Eli muovia on tuo antennihässäkkä kokonansa. Toinen nippuside katkesikin tässä torpissa, mutta antenni näytti selvinneen ehjänä.

Lennokeissa antenneja on kokeiltu eri tavoin. Nykyisin on siten että toinen rungon sisällä pitkittäin kohti perää ja toinen siihen nähden poikittain keskellä konetta (siiven suuntaisesti). En ole eri antennien asennolla saanut juuri eroja kantamaan. Tosin lennokissa se ehkä hieman parani siitä kuin jos molemmat olisi vain vapaana rungon sisällä kohti perää.

Pienemmässä quadissa antennit on vastaavasti muoviputken sisällä.

Waxwing

Lainaus käyttäjältä: Samppa - tammikuu 09, 2016, 06:32:44 IP
Tuo on kutistesukkaa. Sitä ei ole lämmitetty antennien ympärille, vaan pukattu vain paikoilleen. Pääty on puristettu kiinni. Alla on nippuside. Eli muovia on tuo antennihässäkkä kokonansa. Toinen nippuside katkesikin tässä torpissa, mutta antenni näytti selvinneen ehjänä.

Lennokeissa antenneja on kokeiltu eri tavoin. Nykyisin on siten että toinen rungon sisällä pitkittäin kohti perää ja toinen siihen nähden poikittain keskellä konetta (siiven suuntaisesti). En ole eri antennien asennolla saanut juuri eroja kantamaan. Tosin lennokissa se ehkä hieman parani siitä kuin jos molemmat olisi vain vapaana rungon sisällä kohti perää.

Pienemmässä quadissa antennit on vastaavasti muoviputken sisällä.

OK. Näyttivät niin hiilariputkilta. Niistähän antennit ei tykkää.

Joissakin kutistesukisskin on antennisignaalia vaimentavia ominaisuuksia.
Jos paukkuvat mikroaaltouunissa hetken kuumentaessa, niin eivät nekään sovi antennisuojiksi.

Arvaisiko ottaa ne antennien "kirkkaat" päätyosat näkyviin, jos vaikka siitä olisi apua.
Nehän signaalien kulkemisessa ovat ratkaisevat.

Niin, ja lähettimen antennin pitäisi "donitsin" vuoksi tässä tapauksessa kaiketi olla (lähes) pystyssä.
Taunu

"Sillä varmuudella, minkä täydellinen tietämättömyys asiasta antaa"

Samppa

#207
Tämä Taranis oli alunperin mulla vain lennokkikäytössä. Tarkoitus oli siirtyä antiikkisista 35MHz laitteista kokonaan 2.4GHz vehkeisiin. Mulla oli ensimmäisenä koekoneena jo muutenkin kovia kokenut Formosa. Siinä huomasin ensi kertaa nuo kantamaongelmat ja se on toinen kone jossa mulla on kokonaan signaali kadonnut kesken lennon. Siinä testailin noita antenneja monella tapaa. Viimesin tyyli oli se että ne oli puhkaistu koneen kyljistä ulos alaviistoon molemmilta puolin. Eli ne kirkkaat osat oli ihan paljaana ilmassa. Ja olivat tuolloin mahdollisimman kaukana noparistakin. Silti tuli noita kantamaongelmia. Siksi mulla on isommat polttikset edelleen 35MHz vastareilla, ei oo uskaltanut vielä luottaa tähän Taranikseen niin paljoa että niihin panis gigasta sisään.

Syksyn ja talven mittaan koko homma oli hieman telakalla ja aika vähän tuli lennettyä millään, sillä tämäkin homma jäi hoitamati. Nyt kun innostuin näiden quadien kanssa puuhaan, niin on taas alkanut rassaamaan. Lennokissa on se etu että signaalin katoamisen jälkeen yleensä liitää kone vielä jonkin tovin, jolloin nuo satunnaiset signaldropit ei vielä ehdi välttämättä tuoda konetta tonttiin. Formosankin ehdin vielä pelastaa. Quadi taas näyttää ehtivän alas asti. Nyt kolmella eri vastarilla on samat ongelmat, joten kyllä alan olla jo itse 99% varma että jotain vikaa tuossa radiossa täytyy olla. Tuo edelleen vähän ihmetyttää kun rangetest antaa kohtuu ok lukemia. Radion SWR on 0-1 välillä aina, eli ihan puhdas tx antennivikakaan tuskin on. Jotenkin tuo radiomoduuli häröilee. Kavereilla etupäässä Futabaa ja ei koskaan mitään ongelmaa. Siellä ne rx antennit yleensä on jotenkin vain rungon sisään survottuna (lennokit kyseessä siis).

Waxwing

#208
Lainaus käyttäjältä: Samppa - tammikuu 09, 2016, 08:59:01 IP
Tämä Taranis oli alunperin mulla vain lennokkikäytössä. Tarkoitus oli siirtyä antiikkisista 35MHz laitteista kokonaan 2.4GHz vehkeisiin. Mulla oli ensimmäisenä koekoneena jo muutenkin kovia kokenut Formosa. Siinä huomasin ensi kertaa nuo kantamaongelmat ja se on toinen kone jossa mulla on kokonaan signaali kadonnut kesken lennon. Siinä testailin noita antenneja monella tapaa. Viimesin tyyli oli se että ne oli puhkaistu koneen kyljistä ulos alaviistoon molemmilta puolin. Eli ne kirkkaat osat oli ihan paljaana ilmassa. Ja olivat tuolloin mahdollisimman kaukana noparistakin. Silti tuli noita kantamaongelmia. Siksi mulla on isommat polttikset edelleen 35MHz vastareilla, ei oo uskaltanut vielä luottaa tähän Taranikseen niin paljoa että niihin panis gigasta sisään.

Syksyn ja talven mittaan koko homma oli hieman telakalla ja aika vähän tuli lennettyä millään, sillä tämäkin homma jäi hoitamati. Nyt kun innostuin näiden quadien kanssa puuhaan, niin on taas alkanut rassaamaan. Lennokissa on se etu että signaalin katoamisen jälkeen yleensä liitää kone vielä jonkin tovin, jolloin nuo satunnaiset signaldropit ei vielä ehdi välttämättä tuoda konetta tonttiin. Formosankin ehdin vielä pelastaa. Quadi taas näyttää ehtivän alas asti. Nyt kolmella eri vastarilla on samat ongelmat, joten kyllä alan olla jo itse 99% varma että jotain vikaa tuossa radiossa täytyy olla. Tuo edelleen vähän ihmetyttää kun rangetest antaa kohtuu ok lukemia. Radion SWR on 0-1 välillä aina, eli ihan puhdas tx antennivikakaan tuskin on. Jotenkin tuo radiomoduuli häröilee. Kavereilla etupäässä Futabaa ja ei koskaan mitään ongelmaa. Siellä ne rx antennit yleensä on jotenkin vain rungon sisään survottuna (lennokit kyseessä siis).

Ikävää, että sinulla on tuollaisia kokemuksia Taraniksesta. Kuulostaa kyllä joltain rautapuolen ongelmalta.

Hankitko uutena? Mikä radioversio (A, B vai Plus). Entä firmikset, EU-versio, alkuperäinen FrSky FW vai OpenTX (mikä päivitys)?
Onko vastarit samaan aikaan hankitut?

Pahoittelen, jos nämä on jo aikaisemmin olleet esillä.

Joissakin X4-sarjan vastareissa on joillakin ollut ongelmia.

Minulla on Taranis ensimmäisestä Suomeen tulleesta A-sarjasta. Olen sillä lennätellyt ilman ongelmia - lähinnä foameja.
Vastarien antennit on toisissa rungon sisällä ja toisissa toinen ulkona.
Etäisyydet parhaimmillaan likempänä 1 km:a. Yhtään kertaa ei ole RSSI-hälytystä tullut.
Vastareina on sekä muutama D4R-II että D8R-II plus.

Onko sinulla logi käytössä? Mitä siellä näyttävät RSSI-vaihtelut?

Lennokeissa FrSkyn vastareihin (ainakin D- ja X-vastareihin) voi yhteyskatkon varalle asettaa FailSafe-asetukset - ja on syytäkin tehdä.
Asetukset saa asetettua kaikille kanaville.
Jos vain vastari on koneessa ehjä/toimiva, koneen saa  oikeilla asetuksilla (lähes) ehjänä.

Onko sinulla multien FC:eissa mahdollisuus ohjelmoida Failsafe-asetukset radioyhteyden katkeamisen varalta?
Sillä pelastaa kopterin "Black Outissa".
Ainakin NAZA M V2/Litessa on. Muita en niin tunnekaan, mutta käsittäkseni useimmissa on.
Multissa kannattaa asetus tehdä FC:iin ja laittaa vastariin "no pulses on lost signal" -tila.

EDIT: Olihan niistä Taraniksen sisällöistä tuolla aikaisemmin , mm. OpenTX 2.1.7.
Taunu

"Sillä varmuudella, minkä täydellinen tietämättömyys asiasta antaa"

Samppa

#209
Lainaus käyttäjältä: Waxwing - tammikuu 09, 2016, 11:26:31 IP
Ikävää, että sinulla on tuollaisia kokemuksia Taraniksesta. Kuulostaa kyllä joltain rautapuolen ongelmalta.

Onko sinulla logi käytössä? Mitä siellä näyttävät RSSI-vaihtelut?

Lennokeissa FrSkyn vastareihin (ainakin D- ja X-vastareihin) voi yhteyskatkon varalle asettaa FailSafe-asetukset - ja on syytäkin tehdä. Asetukset saa asetettua kaikille kanaville.
Jos vain vastari on koneessa ehjä/toimiva, koneen saa  oikeilla asetuksilla (lähes) ehjänä.

Onko sinulla multien FC:eissa mahdollisuus ohjelmoida Failsafe-asetukset radioyhteyden katkeamisen varalta?
Sillä pelastaa kopterin "Black Outissa".
Ainakin NAZA M V2/Litessa on. Muita en niin tunnekaan, mutta käsittäkseni useimmissa on.
Multissa kannattaa asetus tehdä FC:iin ja laittaa vastariin "no pulses on lost signal" -tila.

EDIT: Olihan niistä Taraniksen sisällöistä tuolla aikaisemmin , mm. OpenTX 2.1.7.

Taranis on ollut kaikilta osin ihan vakiosoftalla tälle viikkoa asti. Nyt 6. päivä vaihdoin käyttikseksi OpenTX:n (tässä ketjussa juttua siitä), mutta radiomoduuliin ja vastareihin jäi alkuperäiset firmikset.

Miten muuten tuon login saa käyttöön? Se olisi tietenkin kertonut myös paljon näissä ongemissa.

Quadissa mulla on vastarin failsafena no signal ja FC:llä määritelty vain pudottamaan kaasun nollille. Yleensä lennän matalalla ja tuo varmaan on turvallisin vaihtoehto siihen. Tämä EuroRC 250 quadi tuntuu olevan aika pomminkestävä, joten kestää tulla alas korkeammaltakin ;D Lennokeissa failsafe ottaa kaasun pois ja keskittää servot. Ehkä jokin muu tyyli voisi niissä olla parempikin.

Sen verran paljon tämän kanssa on ihmetelty, että eiköhän tuo ole nyt aika lähettää viisampien herrasmiesten käsiin. Josko siitä jokin vikakin löytyisi. Ei tuolla nykysellään uskalla lennellä kuin kotipihassa...

edit: Tarkistin nuo vastarit. Mulla olikin X4R, X4R-SB ja X6R. Jossain vaiheessa saatoin tuon X6R:n muistella X8R:ksi. Suomesta ostettuja ja EU firmiksillä.