Multikopterit.net keskusteluforum

Multikopterit kehittyy, Snapdragon tulee multeihin

Aloittaja Makke76, syyskuu 29, 2015, 03:21:36 IP

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Makke76

Viime aikoina on tullut mielenkiintoista tietoa maailmalta. Snapdragon, Intel, Yuneec,

Intel panostaa 60 miljoonaa dollaria Yuneeciin ja Snapdragon saapuu alustaksi multeihin.

Kehitys tulee olemaan valtavaa kun muutaman hassun bitin tilalle saadaan kymmeniä bittejä laskentatehoa lisää. Nykyiset mallit tuntuvat varmasti hassuilta 3 vuoden kuluttua.

Nyt mielenkiinnolla odottamaan ensi vuoden tulemista ja ensimmäisiä Snapdragon multeja onnistumisineen ja ongelmineen :)

http://www.fastcompany.com/3050210/tech-forecast/qualcomms-snapdragon-flight-promises-lighter-simpler-more-powerful-flying-came

http://fortune.com/2015/08/28/intel-invests-in-drone-maker/

Nemo

En tiedä onko mun mielikuvitus jotenkin kieroutunu, mutta en näe tätä kovin hyvänä asiana.

Lisää automatiikkaa, lisää käyttäjiä kun käyttöönotto, saatavuus ja lennätys muuttuu aina vaan helpommaksi.

Lisää romua ja vaaratilanteita aiheuttavia lentäviä härveleitä -> helposti lisää rajoitteita. ???

MikeK

Jep. Sijoitettu rahaa -> pakko saada jotain ulos -> kuluttaja testaa -> AUTS ;)
"Eikö kukaan tosiaan lennä multia enää muuten ku rilleillä?"

trosendahl

#3
Tämä voi toisaalta olla hyväkin juttu; vain muutaman vuoden aikana näiden kehitys on ollut huikeaa. Pelkästään noiden laitteiden ohjauksen siirtyminen 8-bittisistä AVR-järjestelmistä 32-bittisiin ARM -lautoihin paransi vakautta ja lennettävyyttä huikeasti. Snapdragonin kaltaiset, oikeasti tehokkaat prosessorit mahdollistavat vielä entistä monimutkaisemmat laskennat paitsi itse kopterin paikoitukseen, myös "korkeamman tason" toimintoihin. Näitä voivat olla erilaiset konenäköön, oppiviin algoritmeihin yms. pohjautuvat esteiden väistö-, parvilento-, failsafe- yms. logiikat, jotka avaavat laitteille taas kokonaan uusia käyttökohteita ja varmasti parantavat myös turvallisuutta.

Parrotin Bebop Drone ja vanhempi AR.Drone, sekä saman firman "professional" -divisioonan härpäkkeet (https://www.sensefly.com/home.html) voivat antaa vähän viitteitä tulevasta, näissä kun on jo mukana tuota teknologiaa, jonka Snapdragon tulee mahdollistamaan; https://www.sensefly.com/drones/exom.html. Firman sekä kuluttaja- että ammattipuolen tuotteet ovat laskentateholtaan yhä kai tehokkaimpia droneja mitä kuluttajamarkkinoilla on tarjolla. Bebopissahan on esimerkiksi puhtaasti softalla toimiva "gimbal", joka rajaa laajakulmaobjektiivilla kuvatusta videosta kohtia kopterin liikkeiden mukaan, tuottaen stabiilin kuvan ilman mekaniikkaa. Kummassakin laitteessa hyödynnetään konenäköä sekä stabiloinnissa että muissa jutuissa. Nyt käytetyt pienet ARM -suorittimet 72 MHz kellotaajuudellaan eivät kykene läheskään samaan, mitä taas esim. Snapdragon voisi mahdollistaa.

Tästä tulee vielä hauskaa!  8)


mikkox9x

Oon tota Bebopin "gimbalia" ihmetellyt, että onko tosiaan täysin softalla toteutettu. Kuvanlaadusta ei heti uskois, että jotain on tehty.  Usein kaikki tommonen prosessointi paksoo kuvan, esim. Youtuben vakautustoiminto. Vielä kun tuokin leikkaa varmasti aika reippaasti kuvasta pois.

trosendahl

Lainaus käyttäjältä: mikkox9x - lokakuu 04, 2015, 09:11:23 IP
Oon tota Bebopin "gimbalia" ihmetellyt, että onko tosiaan täysin softalla toteutettu. Kuvanlaadusta ei heti uskois, että jotain on tehty.  Usein kaikki tommonen prosessointi paksoo kuvan, esim. Youtuben vakautustoiminto. Vielä kun tuokin leikkaa varmasti aika reippaasti kuvasta pois.

Se on juu ihan softapohjainen. Siinä ilmeisesti on ideana rajata sitä kuvaa dronen kiihtyvyysanturien ja gyrojen datan perusteella. Pitää joskus itsekin kokeilla, että saisiko vaikkapa yhdistelmällä MultiWii + OpenCV jotain samankaltaista aikaan..  8)