Multikopterit.net keskusteluforum

Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Viestit - marksu

#1
Lainaus käyttäjältä: hoeg - elokuu 19, 2016, 01:57:15 IP
Lainaus käyttäjältä: marksu - elokuu 19, 2016, 12:56:37 IP
Mulla on vähän ongelmia radion kanssa eikä tuo radion kantomatka tahdo olla kuin n. 140m. Alueella joissa on paljon Wifi häiriötä tuo kantomatka sitten tipahtaa entisestään :( Uusi FrSky radio-moduuli ja vastaanotin on tulossa kiinasta, mutta siihen asti pitää mennä tällä.

Miten kopterin päässä on vastaanottimen antennit sijoiteltu? Mahdollisimman kauas ja eri suuntaan kuin johdotukset, muut metalliosat tai hiilikuiturunko.

Ja kommentoidaan tähän nyt sen verran että nyt kun tuo DSMX vastari tuli vaihdettua FrSky vastariin ja Devo 7E radioon tuli asennettua CC2500-moduuli (joka siis mahdollistaa FrSky protokollan käytön), niin mitään ongelmia ei enää ole! Radion Antenni on sama mitä käytin tuon DSMX vastarin kanssa ja nyt paikassa jossa kopteri tippui aina 20-60m päässä pystyn lentämään vähintään 200m ihan kevyesti. (kauemmaskin varmaan menisi, mutta tuonne asti nyt tuli testattua ja videokuvaan alkoi tulla häiriötä aika paljon jo tuolla etäisyydellä)

Nyt on lentäminen paljon mukavampaa, kun ei tarvitse kokoajan pelätä mihin se kopteri seuraavaksi tippuu :D
#2
Oma kalustoni / Vs: Miksun kikottimet
elokuu 25, 2016, 08:01:29 AP
Lainaus käyttäjältä: Miksu - elokuu 24, 2016, 10:16:00 IP
Näkyyks huonon ja hyvän akun ero lentoajassa vai käyttöiässä? Ja mistä ylipäätään nään et akku alkaa tulemaan käyttöikänsä päähän, loppuuks siit puhti sit tosi nopeeta?
Näkyy molemmissa. Akku ei kestä enää niin kauaa kuin ennen. Kaikki akut alkaa menettää sitä varauskykyään ajan myötä. Toiset nopeammin ja toiset hitaammin. Eiköhän nuo akut kuitenkin ole aika kulutustavaraa tässä harrastuksessa :D

Lainaus käyttäjältä: Miksu - elokuu 24, 2016, 10:16:00 IP
Ja tän päivän lentojen perusteella voisin sanoo et pitäs reenaa varmaan hitaasti lentämistä enemmän ku tuppaa tulemaan väkisinki vauhtia aina hirveesti siihen lentämiseen. Annoin myös yhen kaverin kokeilla ku on lennelly olohuoneessansa jollain sellasella pienellä rääpäleellä ni sehän lens tolla tasasemmin ja nätimmin ku minä :D ja ei ollu siis koskaan lentäny mitään kämmentä isompaa laitetta. Et kyl niist pienil koptereil harjottelust on sit varmaan vaan hyötyy. Tosin sano kyl et eipä tollakaan oo mitenkää silleen vaikee lentää, ainut et tos on paukkuu paljo enemmän sit jos haluu mennä kovaa.
Kyllä noilla pienillä leluilla harjoittelu oikeasti kannattaa. Se on tosiaan aika helppo sitten siirtyä isompaan kun on ensin leluilla opetellut ne perusteet. Ne pienet lelut kun kuitenkin lentää ihan täysin samalla tavalla kuin nämä isommatkin :D (Siis silloin kun lennetää autolevel:llä LOS:na) Isommissa on vain tuota puhtia vähän eritavalla.


Ja tämä on nyt taas vain minun mielipide perustuen omiin kokemuksiin, joku muu voi olla ihan toista mieltä:

Eli minusta LOS lentelyssä kannattaa aluksi unohtaa Acro kokonaan. Pysy niissä autolevel moodeissa. Sitten kun osaat perus lentelyt hyvin, eli kahdeksikot sun muut sujuu ongelmitta, eikä se itseään vastaan lentely enää tuota ongelmia, niin sitten voi vähän Acroa kokeilla (mutta varaudu useisiin torppauksiin harjoitellessa) Flippejä varten kannattaa käyttää näin alussa Rattitude tyyppisiä moodeja, joissa autolevel on käytössä, mutta pitch/roll tikun ääriasennoissa kopteri kuitenkin menee ympäri. (eli saat näyttäviä flippejä helposti ja turvallisesti)

FPV lentelyssä sitten sen sijaan kannattaa nuo autolevel moodit unohtaa mahdollisimman pian ja siirtyä Acroon. Se Acro kun on niin paljon helpompi hahmottaa ja hallita FPV:nä.
#3
Oma kalustoni / Vs: Miksun kikottimet
elokuu 25, 2016, 07:47:00 AP
Lainaus käyttäjältä: Samppa - elokuu 24, 2016, 09:49:42 IP
Lainaus käyttäjältä: marksu - elokuu 24, 2016, 08:52:46 IP
Tuolla sun laturilla näemmä voisi ladata joko kahta akkua samaan aikaan rinnakkain tai sitten yhtä akkua 2S:llä

Tarkoitat varmaan kirjoittaa 2C:llä? Purku- ja latauskertoimet ilmoitetaan C- arvona ja S- arvo taas on kennomäärä (sarjaankytkettyjen kennojen määrä tarkalleen). Normi 4S akut on tarkalleen 4S1P, mutta tuota 1P:tä ei nykyisin juuri näe.
utta mulla on tuollainen paraller boardi oikeestaan pysyvästi tuossa laturin perässä vaikka en lataisikaan kuin yhtä akkua kerrallaan.

No 2C:tä tietysti :D Jotenkin taas eilen ajatuksissani kirjoittanut mitä sattuu. Mullakin tuo parallel board on aina kiinni laturissa, ja kaikki adapterit ym. sitten tulee siihen parallel boardiin kiinni. Paljon helpompaa niin.
#4
Oma kalustoni / Vs: Miksun kikottimet
elokuu 24, 2016, 08:52:46 IP
Lainaus käyttäjältä: Miksu - elokuu 24, 2016, 05:42:13 IPAkkuja mä latailen tollasella skyrc e6650 lauturilla jossa mahdollisuus ladata vain yhtä akkua kerralla. Kaikki akut mulla on tosiaan noita turnigyjä (koska en tiedä mistä esim tattuja saa euroopasta) ku ei jenkit suostu postittaa niitä. Ja ne kerkee kyl jäähtyy ihan hyvin siinä välissä ku ajan lentopaikoilta kotiin ja alotan lataamisen. Toistaseks mulla on kennon minimi jännite säädetty 3.5 volttiin ja yleensä ekan sellasen pidemmän piippauksen jälkeen lopetan riehumisen siel taivaalla ja lentelen (jos lentänyt levelillä) ni vaiks hetken acroa viel siin hissukseen ja sit ku tulee jatkuva piippaus ni lopetan lentämisen about heti. Toistaseks mulla ei toimi toi akun jännitteen checkkaus telemetrian kautta, jostain käsittämättömästä syystä. Kaikki muut tiedot sieltä kyllä tulee perille. Joten sitä kautta en voi ohjelmoida mitään varotus juttua tonne kopterin päähän tai radion päähän.

EDIT Ja mitä tulee tohon akkujen lataamiseen isommalla virralla, ni mullahan ois sit aina "kiire", koska ei mulla noin nii ku yleisestiottaen oo mitään 5 tuntia aikaa odottaa kotona et akut latautuu, tottakai mä nyt latailen niitä tässä muitten askareiden ohessa mut välillä harmittaa ku ei voi mennä lentää ku eilen ei kerenny lataa akkuja ja tänään ei kerkee lataa niitä muuta ku vast huomiselle. Nytkin latailen niitä tolla "kiireellisyys" amppeeri määrrällä koska on nätti ilma ja tekis mieli käydä lentämässä tossa samalla reissulla ku käyn hoitaas muitaki asioita samalla suunnalla.
Tuolla sun laturilla näemmä voisi ladata joko kahta akkua samaan aikaan rinnakkain tai sitten yhtä akkua 2C:llä. Tuollaisella aiemmin linkittämällä parallel board:lla, saisit tosiaan ladattua kaksi akkua n. tunnissa. Sitten joskus kun hankit tehokkaamman laturin saa usemmankin akun samaan aikaan ladattua. Mutta kyllä tuo kaksi akkua kerralla jo tuplaa latausnopeuden :D Tai sitten tosiaan 2C:llä, joka tosin sitten pidemmän päälle voi heikentää akun kapasiteettia nopeammin.

Edit: 2C eikä 2S :D
#5
Oma kalustoni / Vs: Miksun kikottimet
elokuu 24, 2016, 12:22:38 IP
Lainaus käyttäjältä: Samppa - elokuu 24, 2016, 11:44:42 AP
Pelkällä yawilla voi olla vaikea huomata asentoa. Jos haluaa sillä muuttaa selkeästi liikesuuntaa, niin pitää hieman myös oikealla tikulla korjata samalla. Enemmän liikesuuntiin vaikuttaa sen oikean puoleisen tikun kääntelyt. Sillä kattoo mihin päin lähtee ja sitten koittaa yawilla kääntää asennon perä itseen päin. Tosin jos LOS:ssa alkaa oleen niin kaukana ettei suuntaa erota, niin varmaan helpoin ottaa multi alas jonkinlaisella hallinnalla ennen kuin tulee täysin hallitsemattomasti ;D Suosittelen niitä ledien asentamisia. Itsellä oli eka multissa takana punainen ledinauha ja edessä valkoinen. Helpotti LOS lentoa huomattavasti. Nykyisissä on vain takana ohjelmoitavat ledit, jotka yleensä lennon aikana palaa punaisena.
Joo, tuo nyt oli vähän hankalasti kerrottu, mutta tuo video auttaa ymmärtämään aika hyvin mitä tarkoitin. Sen avulla olen kopterin joka on vain pieni piste horisontissa saanut käännettyä niin että tulee itseäni kohti (vaikka voi usko loppua välillä onko se piste suurenemassa vai ei) ja näin ollen saanut sen takaisin lähipiiriin. Joskus se kopteri vaan voi olla niin kaukana ettei mitkään ledinauhat auta orientaation hahmottamisessa.

Lainaus käyttäjältä: Samppa - elokuu 24, 2016, 11:44:42 AP
Eri kapasiteetin akkuja ei ole suositeltavaa ladata rinnan. Ehkä noin pienellä kapasiteettierolla ei vielä tule ongelmia. Samoin rinnan ladattavat saisi olla mielellään samaa sarjaa olevia akkuja, mutta tämä voi olla jo varmuuden ylenpalttistakin maksimointia. Sisäisissä vastuksissa on kuitenkin eroja eri merkkien ja mallien välillä. Itse en ole uskaltanut ladata 1300mAh Tattuja, Optipowereita ja nanoja keskenään rinnan. Lähinnä tulee mikron 850mAh Optipowereita latailtua rinnan kun on pari samanlaista. Ja lennokeissa käytettäviä isompia nanoja.
Hyvä pointti. Itseasiassa en kyllä itsekään noita uskalla sotkea :D Mulla on 4kpl nano-tech akkuja ja sitten 2kpl kopterin "vakio akkuja". En koskaan niitä lataa sekaisin vaan aina vain samanlaisia kerrallaan. Kyllä tuo rinnakkain lataaminen on jotenkin sellaista puuhaa, että siinä on ennemmin liian tarkkana kuin lepsuna.

Lainaus käyttäjältä: Samppa - elokuu 24, 2016, 11:44:42 AP
Kyllähän piippari (varmaan) kaikilta näistä fpv rallimulteista löytyy. Jos ei löydy, niin hukkaaminen on kyllä ihan omaa tyhmyyttä. Vaikka ei olisi pitkääkään heinää niin toisinaan kovassa vauhdissa johonkin kolhiessa multi tuppaa päätymään johonkin ihan erikoiseen suuntaan tulosuuntaansa nähden. Pariinkin kertaan olen mennyt hakemaan multia ja ihmetellyt kun ei näy. Piippari päälle ja onkin ollut useamman metrin päässä ihan eri suunnassa josta olisin olettanut sen löytäväni. Turhaan hukkaa parhaimmillaan (pahimmillaan) useamman satasen kampetta alle euron osassa säästämisen takia.
Joo, piippari on mullakin. Sellainen "kiinteästi asennettava" joka tulee "kaasu servon" piuhaan (käytän siis vielä PWM:ää) ja alkaa piippaamaan jos ei 1min sisällä ole mitään signaalia tullut. Pitää kehittää joku toinen ratkaisu sitten kun siirryn PPM:ään.

Todellakin FPV lentelyssä varsinkin, mutta myös LOS lentelyssä (jos lentää kauas) se kopteri voi olla ihan eri suunnassa ja kohdassa missä sen luuli olleen. Ja tuo torppaus oli todellakin täysin omaa tyhmyyttä aikanaan kun ei ollut mitään ajastinta tms. ja tuli arvioitua väärin milloin se akku on lopussa :D Mutta siitä oppi sen että jos vaan voi välttää heinäpeltojen yms. yllä lentelyn, niin ei kannata turhaan ottaa sitä riskiä että saa metsästää sitä kopteria sieltä :D

Ja sittenhän tietysti voi hyödyntää esim. mahdollista radion telemetrian RSSI-signaalia siihen kopterin paikantamiseen.

Pitäisi tosin olla vielä joku omalla akulla varustettu paikannin/piipperi jos vaikka siinä rytäkässä kopterista lähtee virrat kokonaan.
#6
Oma kalustoni / Vs: Miksun kikottimet
elokuu 24, 2016, 10:47:20 AP
Lainaus käyttäjältä: JUHHisi - elokuu 21, 2016, 11:43:19 IP
Acrolla harjoitteluun ehdottomasti ISO aukea paikka(edelleen suosittelen nurmikkoa/pitkää heinää).
Aluksi vaan tökkää pitchiä eteen ja takas, niin saa käsityksen siitä että sen minkä työntää eteen, joutuu myös samanverran vetää taakse jotta kone pysähtyy/palaa takaisin. Yritä alussa olla koskematta yawiin/roll. (1-asia kerrallaan)
Ja oma mielipiteeni pitkästä heinästä on se että vältä kuin ruttoa! Nimimerkillä yhden kopterin (halvan lelun tosin, mutta silti) heinikkoon kadottaneena.

Nurmikko tai lyhyt heinäpelto yms. ovat loistavia lentopaikkoja harjoitteluun, mutta pitkästä heinikosta voi olla todella kettumaista etsiä sitä kopteria! Vähintään pitää olla jonkinlainen paikannin siinä kopterissa että saa sen piippaamaan ja sitä kautta voi yrittää paikallistaa sitä sieltä heinikosta.

Tuli tosiaan yksi tuollainen Syma X5C kopteri hukattua heinikkoon (akku loppui kesken lennon). Turhaan tuli sitä pari päivää etsittyä ja koko pelto koluttua moneen kertaan läpi :(

Toki jos lentelee ihan vain 10-20 metrin säteellä niin ei se sitten niin iso ongelma ole, mutta annas olla kun lentää vähän kauemmas ja sitten syystä tai toisesta kopteri tippuu heinikkoon...
#7
Oma kalustoni / Vs: Miksun kikottimet
elokuu 24, 2016, 10:41:26 AP
Lainaus käyttäjältä: Miksu - elokuu 23, 2016, 10:06:46 IP
Toi leijuttelu on kyl sit ihan sika tylsää, terveisin herra täyskaasu ;D Tuli tos lennettyy äsken siinä leveli moodissa niin et aloin käyttää kans sitä onks se nyt rudder tikkua eli kaasun kanssa samassa ja käänneltyä sitä kopteria niin et se olis aina nokka meno suuntaa kohti ja kyl se rupes vähä löytyy sielt hetken hakemisen jälkeen. Ainut et ku lensi mustaa metsää vasten ni välillä se kopterin asento ei ollu ihan tiedossa ni se sit toi sellasen oman jännityksensä siihen touhuun, sillon sit painoin yleensä täysiä taivaalle et näin miten päin se kopteri siel oikeen on.
Sitten kun kopteri on niin kaukana ettei tiedä miten päin se oikein on pitää osata se suunta katsoa siitä mihin suuntaan se kopteri liikkuu kun kääntää YAW:a (Se "rudder") samalla kun menee eteenpäin.

Hyviä neuvoja tähän ja yleensäkin LOS lentelyyn löytyy täältä: http://quadcopter101.blogspot.fi/2014/02/flight-school-6-distance-flying-keeping.html

Lainaus käyttäjältä: Miksu - elokuu 23, 2016, 10:06:46 IP
Ja sit viel et millasilla amppeereilla noita 4s akkuja kuuluis tai voi latailla. Toistaseks oon aina ladannu 1A mut se on tolkuttoman hidasta ja sen takia lentelyt venyy välillä iltamyöhään ku menee koko päivä akkujen lataamiseen. Toistaseks ku mulla on vaan yks laturi jolla voi ladata yhtä akkua kerrallaan. Tiiän et voihan siihen mätkäyttää vaiks 3A mut se et mikä on sellanen sopiva määrä ettei se akkujen käyttöikä tipu ku lehmänhäntä.
Itse lataan aina 1S:llä (ei ole koskaan niin kiire) eli jos sulla on 1300mAh akkut, niin 1S = 1.3A. Eli nosta huoletta se vähintään tuonne 1.3A:iin, kun lataat niin pitäisi mennä vajaassa tunnissa täyteen. Ja toki jos on kiire ja kun nuo akut kestää nopeampaakin lataamista, niin esim. 2S:llä saa jo vauhdikkaammin täyteen.

Mulla on itsellä laturina tuollainen imax B6 klooni ja siinä kiinni tällainen Balance board: http://www.ebay.com/itm/131537122960?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Itse latailen yleensä 2-3 akkua samaan aikaan. Tässäkin oikean virran laskenta on helppoa. lisäät vain akkujen kapasiteetit toisiinsa. Eli jos on kaksi 1300mAh akkua ja yksi 1500mAh akku, niin niiden kapasiteetti = 1300+1300+1500 = 4100mAh eli latausvirraksi 4.1A. (Enemmänkin voi laittaa jos akku kestää yli 1C latauksen ja on kiire)

Ja HUOM. Aina tietysti vain saman jännitteen akkuja rinnakkain! Ei koskaan esim. 4S ja 3S akkuja samaan aikaan.

Ladattavien akkujen jännitteet tulisi sitten olla aika samoissa lukemissa, eli ne on hyvä tsekata sillä pienellä akkuvahdilla ennen lataukseen laittamista (joku 0.1-0.2v/kenno eroa on ihan OK). Jos jännitteissä isoja eroja, niin sitten kannattaa ladata ne akut erikseen. Ja akkujen tulee aina antaa jäähtyä käytön jälkeen rauhassa ennen lataamista.

Ja jos akut on päässeet liian tyhjiksi, eli lepojännite on alle 3.7v / kenno (siis kun akut on saaneet jo vähän jäähtyä kopterista irroitettua) niin ne kannattaa ladata erikseen. ja niiden lataus voi kestää kauan... Ainakin itsellä jos akku menee noin tyhjäksi lataa tuo laturi todella varovaisesti ja hitaasti tuota akkua kunnes se saavuttaa tietyn rajan ja alkaa lataamaan normaalisti.

Tuohon rinnakkain lataamiseen on varmaan miljoona eri mielipidettä, mutta ainakin itsellä on ihan hyvin mennyt näillä periaatteilla :)

Ja aina tietysti vahditaan akkuja koko sen latauksen ajan, eli ei jätetä niitä yksin lataamaan.
#8
Kävin tänään lentämässä Kaarinassa. Tarkemmin sanoen täällä: http://bit.ly/2bjvqgA (linkki google maps:iin)

Tosi hyvä paikka harjoittelua varten. Ei ihmisiä juuri tuossa kohtaa ollenkaan, paljon lyhyttä nurmikkoa, ei puita, ei sähkölinjoja. Eli aivan loistava paikka treenata :)

Itsellä alkaa tuo FPV lentely jo pikkuhiljaa sujua niin, että alkaa olla jo tylsää lentää noin avaralla paikalla :D Mutta hyvää harjoitusta ja tuntuman saantia kopteriin. Kyllä tuossa mukavasti 5 akullista tuli lennettyä.

Joku Telegram ryhmä voisi olla ihan hyvä idea. Voisi sinne sitten aina laittaa viestiä kun on jonnekin menossa lentelemään.
#9
Oma kalustoni / Vs: Miksun kikottimet
elokuu 23, 2016, 02:49:34 IP
FPV Lentelyä kannattaa harjoitella simulaattorilla ennen oikealla kopulla lentämistä. (simulaattorissa kun saa torpata kopterin satoja kertoja ilman vahinkoa :D)

Itse olen oikeaa FPV lentelyä harrastanut vasta reilun kuukauden, mutta simulaattoriharjoituksella saa todella hyvin ne perusteet haltuun. Ja FPV lentelyssä Acro ehdottomasti ja paljon tilaa ympärille.

Tosi ihan ekat FPV lennot tuli level moodissa tehtyä ihan vain sen vuoksi että pelotti niin pirusti lentää lasit päässä.

Simulaattoriksi suosittelen FPV-Freerideriä: https://fpv-freerider.itch.io/fpv-freerider ei maksa kuin sen 5€ ja on kyllä hintansa arvoinen. Oma radio vaan koneeseen kiinni.

LOS Lentelyä opettelin itse aluksi ihan noilla lelukoptereilla (simulaattoreilla ei oikein LOS lentelyä pysty kunnolla harjoittelemaan). Niillä on hyvä opetella sitä perus lentelyä LOS:na eikä ole niin väliä vaikka se kopteri törmäilee mihin. Ne kopteritkin kestää ihan käsittämättömästi iskuja.

LOS Acro lentelyä opettelin sitten 15€ Eachine H8 mini kopterilla, johon päivitin silverxxx:n-acro firmwaren http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2512604

Aivan loistava tapa harjoitella sitä Acro lentelyä LOS:na. Huoletta voi torpata kopterin eikä yleensä hajoa kuin ehkä propelli. Ja vaikka koko kopteri hajoaisi ei se 15€ ole kovin suuri menetys.

Itse tosin lentelin tuota H8 Miniä Devo 7E ohjaimella jossa nrf24l01-moduuli, jotta pystyy lelukoptereita lennättämään. Taitaa tuohon Taranikseenkin jotain tuollaisia moduuleita saada, mutta niistä ei ole kokemusta.

Kyllä vielä aina välillä tulee noilla pienillä minikoptereilla sitä LOS lentelyä lenneltyä ihan vaan senkin vuoksi, että niillä on niin helppo lentää ahtaassakin tilassa.
#10
Lainaus käyttäjältä: hoeg - elokuu 19, 2016, 01:57:15 IP
Lainaus käyttäjältä: marksu - elokuu 19, 2016, 12:56:37 IP
Mulla on vähän ongelmia radion kanssa eikä tuo radion kantomatka tahdo olla kuin n. 140m. Alueella joissa on paljon Wifi häiriötä tuo kantomatka sitten tipahtaa entisestään :( Uusi FrSky radio-moduuli ja vastaanotin on tulossa kiinasta, mutta siihen asti pitää mennä tällä.

Miten kopterin päässä on vastaanottimen antennit sijoiteltu? Mahdollisimman kauas ja eri suuntaan kuin johdotukset, muut metalliosat tai hiilikuiturunko.
Antennit on liitteen kuvan mukaisesti n. 90 asteen kulmassa toisiinsa nähden nippusiteillä ja kutistesukalla... Ei pitäisi minusta aiheuttaa häiriöitä?

Vastaanotin on DSMX-protokollan FSFLY F701 jolle luvataan n. 1500m kantomatka.

Radiona toimii Devention firmwarella varustettu Devo 7E johon on tehty Range Mod, jolla saadaan 150mW lähetysteho käyttöön ja lisäksi vakio antenni on vaihdettu vanhasta WLAN reitittimestä napattuun antenniin, jolloin antennin suuntaustakin saadaan vaihdettua.

Kaiken järjen mukaan kantomatkan luulisi olevan enemmän kuin tuo n. 140m...
#11
Itsekin on tässä nyt tullut hiukan FPV Lentelyä jo harjoiteltua. Kyllä tuo alkaa jo jotenkin sujumaan, kun ensin on harjoitellut FPV Freeriderillä :) Acrolla tietysti normaalisti mennään.

Mulla on vähän ongelmia radion kanssa eikä tuo radion kantomatka tahdo olla kuin n. 140m. Alueella joissa on paljon Wifi häiriötä tuo kantomatka sitten tipahtaa entisestään :( Uusi FrSky radio-moduuli ja vastaanotin on tulossa kiinasta, mutta siihen asti pitää mennä tällä.

Itse käyn lentelemässä missä nyt sattuu hyvää tilaa olemaan :) Koska tuo kantomatka on tällä hetkellä vielä niin arvaamaton pitää nuo lentopaikat valita niin että sen kopterin löytää hyvin jos/kun se tipahtaa kesken lennon alas.

Mutta, akkujakin on nyt 6kpl joten kyllä tämän kanssa nyt voisi johonkin rauhalliseen paikkaan tulla porukalla lentelemään :)
#12
Lainaus käyttäjältä: wierdo - kesäkuu 23, 2016, 09:18:55 IP
Hei!

Pitäiskö käydä joku ilta porukalla jossain kentällä tai puistossa lennättämässä?
Voidaan samalla miettiä sitä liedon rataa. Minun pitäisi soitta sille traktorikuskille siitä pellon niittämisestä.
Impparin lähellä on se koirarata missä voisi esim nähdä...?
Ehdottakaa paikkoja ja aikoja.

Hyvä idea! Itselle on ensimmäinen "oikea quadi" vasta tulossa kiinasta, mutta voisi sitä odotellessa tulla vähän tutustumaan muihin alan harrastajiin ja katsastamaan hyviä lentopaikkoja :)

Ja kyllähän tällä mun lelukoptereista tehdyllä "Frankenquad" viritelmällä voi hiukan Acro lentelyä LOS:na lennellä :)